Top 10 Sterke Dranken Met Het Hoogste Alcoholpercentage

Sterke alcoholische dranken beginnen vanaf 15%. Terwijl de meeste sterke dranken zoals rum, en whisky een alcoholpercentage hebben van 40%, zijn er nog sterkere dranken op de markt. De allersterkste alcoholische dranken bevatten nauwelijks nog ingrediënten behalve dan puur alcohol.

10. Bacardi 151 – 75.5%

Bacardi 151 is een rumsoort van het van oorsprong Cubaanse merk Bacardi. Met een verrassend 75,5% alcoholgehalte is Bacardi 151 één van de sterkste dranken ter wereld.

9. Devil’s Springs – 80%

Devil’s Springs is een van de meest alcoholische vodka drankjes op de planeet en bevat 80% pure alcohol. Devil’s Spring wordt meestal gebruikt in cocktaildrankjes.

8. Stroh Original – 80%

Stroh Original, is een Oostenrijkse rum. Deze rum is de sterkste rum ter wereld en kan makkelijk worden gekocht in Europa. Stroh Original werd voor het eerst in in 1832 geproduceerd van rietsuikerstroop met enkele geheime kruiden en heeft een alcoholgehalte van 80%, waardoor deze rum één van de meest alcoholische dranken ter wereld is.

7. Vodka Voditxka Cannabis – 80%

Vodka Voditxka Cannabis is een speciaal soort vodka die cannabiszaden bevat en ook de psychoactieve eigenschappen van de cannabis. Deze vodka voldoet aan de huidige regelgeving in de Europese Unie, zodat de overheid gedwongen is het te accepteren. Vodka Voditxka Cannabis is een 80% alcoholgehalte vodka en het is echt sterk! Drink met mate!

6. Absinthe – 75%

Absinthe is een kruidendrank dat smaakt naar anijs dat uit drie kruiden bestaat die door het destillatieproces gaan: Absintalsem (Artemisia absinthium), anijs en zoete venkel. Oorspronkelijk is Absinthe ontstaan in Zwitserland aan het einde van de 19e eeuw en was het een zeer populair drankje onder onder de Franse kunstenaars van die periode. Absinthe is een geweldig drankje en zelfs heerlijk wanneer het gemengd wordt in cocktails door zijn extreem hoog alcoholgehalte.

5. Bruichladdich X4 Quadrupled – 92%

Bruichladdich X4 Quadrupled is de meest alcoholische whisky ter wereld. Het is Schots, gemaakt van mout en wordt geproduceerd volgens een oud recept dat een vierdubbel-distillatieproces omvat, wat deze whisky zijn kracht geeft.

4. Poitin – 92,5 %

Poitin is een traditioneel Iers gedestilleerd alcoholisch drankje, het recept is zo geheim dat het illegaal is om het elders buiten Ierland te produceren. Poitin wordt traditioneel gemaakt van gemalen gerst, wei of aardappelen. Met een alcohol percentage van 92.5% was Poitin de afgelopen eeuwen illegaal in Ierland.

3. Everclear – 95 %

Everclear is een alcoholische drank dat neutraal van smaak is en wordt gemaakt van granen. Everclear is in 1979 uitgeroepen tot de meest alcoholische drank volgens het Guinness Book of World Records. Door zijn hoge alcoholgehalte is Everclear illegaal of meestal niet te koop in vele delen van de wereld.

2. Spirytus Rektyfikowany – 95%

Polmos is een van de oudste stokerijen van alcohol in Polen die één van de meest alcoholische dranken ter wereld produceert: Spirytus Rektyfikowany. Met 95% alcohol, de gerectificeerde geest Spirytus Rektyfikowany is een drank die wordt gemaakt uit graan en soms uit aardappelen. Om Spirytus Rektyfikowany te produceren, gaan graankorrels met een hoog zetmeelgehalte door een selectie procedure van 3 fasen voordat ze gedestilleerd worden en vanaf dan is het productieproces één groot bewaard geheim.

1. Cocoroco – 96%

Cocoroco is een Boliviaanse alcoholische drank die uit rietsuiker wordt gemaakt en in de Latijns-Amerikaanse landen gecommercialiseerd wordt, vooral in lokale vrije markten en in lokale drankwinkels door lokale producenten. De lokale bevolking mengt Cocoroco met warme thee in de winter om hun lichaam warm te krijgen, het kan ook met citroen gemengd worden. In landen als Chili waar het maximale toegelaten alcoholgehalte van alcoholische dranken minder dan 50% bedraagt, is Cocoroco illegaal. Vanwege het hoge alcoholgehalte van 93 – 96%, wordt Cocoroco vaak vervoerd in metalen blikjes. Cocoroco is de sterkste en meest alcoholische drank ter wereld!