Top 10 Heetste Pepers Ter Wereld

Heb jij je mond al eens verbrand aan een hete peper? Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Hete pepers worden vaak ook chili of chilipeper genoemd in vele grote landen zoals Australië, Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika. In Aziatische landen zoals India en Pakistan worden chilipepers beschouwd als het belangrijkste onderdeel van een maaltijd met diverse variëteiten aan smaak, sommige mensen houden van heel erg pikant eten, terwijl anderen liever kiezen voor een mildere pikante smaak om wat meer pit aan hun gerecht te geven. De heetheid van een chilipeper wordt uitdrukt in Scoville-eenheden, wat wordt gemeten op de schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912, wat de heetheid van chilipepers en pittige sauzen meet. Van pittig tot extreem pikant, hier zijn de top 10 heetste pepers ter wereld.

10. Rode Savina Habanero – 500.000 SHU

Vroeger werd de Rode Savina Habanero beschouwd als de heetste peper ter wereld. Hij is sindsdien van zijn troon gestoten door veel hetere peppers. Desalniettemin blijft deze extreem hete peper met hoge hoeveelheid aan capsaïcine voor een brandend gevoel in de mond en keel zorgen.

9. Naga Jolokia – 1.041.427 SHU

De Naga Jolokia of Geest Peper, nam al snel aan populariteit toe op YouTube door mensen die de uitdaging aangingen om een volledige Naga Jolokia peper op te eten.

8. Bedfordshire Super Naga – 1.120.000 SHU

Deze werden geteeld door Salvatore Genovese, één van de meest buitenlandse kruidenproducenten in het Verenigd Koninkrijk, met een grote boerderij in Blunham, Bedfordshire waar hij honderden duizenden experimentele kruiden laat groeien. De Super Naga werd in 2012 geïntroduceerd en werd uitsluitend verkocht door Tesco, maar hij heeft sindsdien zijn focus gewisseld op de veel sterkere Komodo Dragon.

7. Trinidad 7 Pod Jonah – 1.200.000 SHU

Deze werden geteeld door Salvatore Genovese, één van de meest buitenlandse kruidenproducenten in het Verenigd Koninkrijk, met een grote boerderij in Blunham, Bedfordshire waar hij honderden duizenden experimentele kruiden laat groeien. De Super Naga werd in 2012 geïntroduceerd en werd uitsluitend verkocht door Tesco, maar hij heeft sindsdien zijn focus gewisseld op de veel sterkere Komodo Dragon.

6. Naga Viper – 1.349.000 SHU

Naga Viper werd in Engeland geteeld door Gerald Fowler van ‘The Chilli Pepper Company’ uit Cumbria. Een hybride van drie andere krankzinnige pepers – Naga Morich, Bhut jolokia, en Trinidad Scorpion. De Naga Viper hield zelfs de titel van heetste peper ter wereld terug in 2011 volgens Guinness World Records.

5. Komodo Dragon – 1.400.000 SHU

Komodo Dragon is een andere hybride verscheidenheid geteeld in het Verenigd Koninkrijk door Salvatore Genovese. Het is een variatie op andere specerijen zoals Bhut Jolokia, en 7 Pod Jonah. Zijn maker, Salvatore Genovese, bezit zeven hectare boerderijgrond waar hij zich waant als Dr. Frankenstein en steeds opnieuw probeert om het pittigste terreur te creëren.

4. Trinidad Scorpion Butch Taylor – 1.463.700 SHU

Dit werd ooit beschouwd als de heetste peper ter wereld, omdat de Trinidad Scorpion Butch Taylor niet langer de kroon spant als de dodelijkste peper, wil nog niet zeggen dat het je keel niet kan doen branden alsof je in de hel bent beland.

3. 7 Pot Douglas

Ze komen voor in verschillende andere namen zoals de 7 Pot Brown, of 7 Pot Chocolate, vanwege de kleur. Echter, laat je niet misleiden door de naam. De bruine kleur van deze peper is zowat het enige wat het gemeen heeft met een stuk bruine chocolade, deze pepersoort is waanzinnig pikant.

Trinidad Moruga Scorpion – 2.000.000 SHU

De Trinidad Moruga Scorpion is een chilipeper dat ontwikkeld is uit de Trinidad Scorpion. De peper wordt in 2012 enkele maanden door het Guinness Book of Records erkend als de heetste peper ter wereld.

Carolina Reaper – 2.200.000 SHU

De Carolina Reaper is de kampioen die sinds 2013 bekroond werd als de heetste peper ter wereld. Ze zijn geteeld in South Carolina door Ed Currie, en werden oorspronkelijk “HP22BNH7” genoemd, maar ze besloten de naam te veranderen omdat die cijfers en letters niet zo memorabel, angstaanjagend en met de dood geassocieerd konden worden als “The Carolina Reaper”. Een van de redenen waarom de Carolina Reaper zo pikant is, is omdat het een hybride is van voormalige recordhouder de Bhut Jolokia en de Rode Savina Habanero.