25 Langste Bruggen Ter Wereld

Het is geen eenvoudige taak om precies te achterhalen wat nu juist de langste brug ter wereld is. De afgelopen jaren zijn er ontelbare oorlogsmetingen geweest om te kunnen achterhalen welke brug nu juist de langste ter wereld is. De voornaamste reden hiervoor is dat het heel erg moeilijk is om precies te definiëren wat een brug is. Moet het over water zijn? Zijn verhoogde wegen bruggen? Wat als slechts een deel van de brug boven water is? Hoewel dit legitieme vragen zijn als je deelneemt aan een Guinness World Record, zullen we voor deze lijst geen onderscheid maken tussen een bepaald type brug. Dit gezegd zijnde, dit zijn de 25 langste bruggen ter wereld.

25. Saratov brug

De Saratov-brug over de Wolga in Saratov, Rusland, was de langste brug in de Sovjet-Unie bij zijn inhuldiging in 1965. De lengte is 2.803,7 meter en het verbindt Saratov op de rechter (west) oever van de Wolga, met de stad Engels op de linker (oost) bank.

24. Jubilee Parkway

De Jubilee Parkway is een paar parallelle bruggen in betonviaducten die de Interstate 10 over Mobile Bay van de George Wallace-tunnel op Blakeley Island in Mobile, Alabama in oostelijke richting naar Spanish Fort / Daphne, Alabama dragen.

23. Confederation Bridge

De Confederation Bridge is een brug over de Abegweit Passage van Northumberland Strait en verbindt Prince Edward Island met het vasteland van New Brunswick, Canada. Het is de langste brug ter wereld genoemd om in de wintermaanden een ijsplaat te overspannen.

22. President Bridge

De New Ulyanovsk Bridge is een truss brug die over de rivier de Wolga in Ulyanovsk Oblast, Rusland, kruist en de stad Ulyanovsk verbindt met de oostkant van de Oblast Ulyanovsk. Het is de op een na langste brug in Rusland en een van de langste bruggen van Europa met een lengte van 19,98 kilometer.

21. Bhumibolbrug

Bhumibol staat ook bekend als de industriële ringwegbrug en maakt deel uit van de 13 km lange industriële ringweg die zuid-Bangkok verbindt met de provincie Samut Prakan. De brug doorkruist de Chao Phraya-rivier twee keer, met twee opvallende kabeloverbruggingslengtes van 702 m en 582 m ondersteund door twee ruitvormige pylonen 173 m en 164 m hoog.

20. Rio-Niteróibrug

President Costa e Silva Bridge, beter bekend als de Rio-Niteróibrug, is een kokerbalkbrug gelegen aan de baai van Guanabara, in de staat Rio de Janeiro in Brazilië. Het verbindt de steden van Rio de Janeiro en de gemeente Niterói. Het is momenteel de langste brug van voorgespannen beton op het zuidelijk halfrond en de zesde langste ter wereld.

19. Penang Bridge

Penang Bridge is een vierbaans tolbrug die George Town verbindt op het eiland Penang en Seberang Prai op het vasteland van Maleisië op het Maleisische schiereiland. De totale lengte van de brug is 13,5 km, waardoor het de langste brug in Maleisië is en de op drie na langste brug in Zuidoost-Azië.

18. Kama Bridge

De Kama-brug, is een brug op de snelweg R239 nabij Soroch’i Gory-nederzetting in Tatarije, Rusland. Het is een onderdeel van de langste brugconstructie in Rusland, gemeten aan de totale lengte van de verhoogde rijbaan.

17. Vasco da Gama Bridge

De Vasco da Gama-brug is een tuibrug en wordt geflankeerd door viaducten en ranglijsten die de Taag omringen in de buurt van Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Het is de langste brug in Europa (inclusief viaducten), met een totale lengte van 17,2 km.

16. Aérotrain Test Track

Hoewel het niet meer in gebruik is, werd het Aérotrain testspoor waar de Franse Aérotrain-hogesnelheidstrein in de jaren zeventig werd getest en ondanks het feit dat delen van het uitgebreide spoor zijn gesloopt, is het nog steeds zichtbaar.

15. Incheonbrug

De Incheon-brug (ook wel de Incheon Grand Bridge genoemd) is een nieuw gebouwde brug van gewapend beton in Zuid-Korea. Bij de opening in oktober 2009 werd het de tweede verbinding tussen het eiland Yeongjong en het vasteland van Incheon.

14. 6 oktoberbrug

De brug van 6 oktober is een verhoogde snelweg in het centrum van Caïro, Egypte. De 20,5 kilometer lange brug en de verhoogde weg doorkruisen de rivier de Nijl tweemaal vanuit de voorsteden van de westoever, oostwaarts via het eiland Gezira naar het centrum van Caïro en verder om de stad te verbinden met de internationale luchthaven van Caïro in het oosten. De naam herdenkt de datum van ‘The Crossing’ die de uitbraakdag van de oktoberoorlog in 1973 begon.

13. Chesapeake Bay Bridge-Tunnel

De brugtunnel combineerde oorspronkelijk 19 km van de bok, twee 1,6 km lange tunnels, vier kunstmatige eilanden, twee hooggeplaatste bruggen, ongeveer 3,2 km van de verhoogde weg, en 8,9 km van invalswegen die Chesapeake Bay oversteken.

12. Jintang Bridge

Jintang Bridge is een brug over de snelweg met een tuibrug deel, gebouwd in Zhejiang, China op de Zhoushan Archipel, de grootste offshore-eilandengroep in China.

11. Qingdao Haiwan-brug

De Jiaozhou Bay Bridge wordt beschouwd als de langste brug ter wereld over water met behulp van geaggregeerde lengtenormen (delen ervan worden opgehangen over droog land). Deze brug is 42,6 kilometer lang maar overspant slechts 25,9 kilometer over water.

10. Atchafalaya Basin Bridge

De Atchafalaya Basin-brug is een paar parallelle bruggen in de Amerikaanse staat Louisiana tussen Baton Rouge en Lafayette, die de Interstate 10 over het Atchafalaya-bekken voert.

9. Shanghai Maglev Train

Deze 30 km lange overspanningsbaan loopt van de luchthaven Pudong International naar de buitenwijken van Shanghai, waar passagiers kunnen overstappen op de metro.

8. Donghai-brug

Donghai-brug is een van de langste cross-sea-bruggen ter wereld. Het heeft een totale lengte van 32,5 kilometer en verbindt het vasteland van Shanghai en de offshore diepe waterhaven van Yangshan in China.

7. Runyangbrug

De Runyang-brug is een groot brugcomplex dat de Yangtze-rivier oversteekt in de Jiangsu-provincie, stroomafwaarts van Nanjing. Het complex bestaat uit twee belangrijke bruggen die Zhenjiang verbinden op de zuidelijke oever van de rivier en Yangzhou in het noorden. De brug maakt deel uit van de Beijing-Shanghai Expressway.

6. Hangzhoubaai-brug

Met een lengte van 35.673 km is de Hangzhoubaai-brug een van de langste trans-oceanische bruggen ter wereld.

5. Manchac Swamp bridge

De Manchac Swamp Bridge is een dubbele betonnen schraagbrug in de Amerikaanse staat Louisiana. Het is gelegen rond het meer van Pontchartrain, een meer bekend om zijn ongelooflijk lange bruggen, zoals je zo zult zien.

4. Lake Pontchartrain Causeway

Lake Pontchartrain Causeway, of de Causeway, wordt beschouwd als de langste brug in de Verenigde Staten en de langste brug ter wereld over water (continu). Het bestaat uit twee parallelle bruggen over Lake Pontchartrain in het zuiden van Louisiana, Verenigde Staten. De langere van de twee bruggen is 38,35 km lang.

3. Bang Na Expressway

De Bang Na Expressway is een 55 km lange zesbaans verhoogde snelweg in Thailand. Het wordt vaak beschouwd als een van de langste bruggen ter wereld (tot 2010 het langst) maar het is uitgesloten van sommige lijsten omdat het de meeste lengte van het water niet doorkruist. Het grootste water dat het doorkruist, is de Bang Pakong-rivier.

2. Tianjin Grand Bridge

Tianjin Grand Bridge is een spoorwegviaduct brug die loopt tussen Langfang en Qingxian, onderdeel van de Beijing-Shanghai High-Speed Railway. Het is een van de langste bruggen ter wereld met een totale lengte van 113.7 kilometer.

1. Danyang–Kunshan-brug

De Danyang–Kunshan-brug is ‘s werelds langste brug. Het is een 164,8 kilometer lang viaduct op de Beijing-Shanghai hogesnelheidsspoorlijn, waar de geografie wordt gekenmerkt door laagland rijstvelden, kanalen, rivieren en meren.