25 Gevaarlijkste En Meest Agressieve Hondenrassen

Er zijn veel verschillende factoren bij het toewijzen van hoe gevaarlijk een hond is, de meeste critici en onderzoekers verschillen van mening over wat deze factoren juist zijn. Bijgevolg is het oneerlijk om zomaar harteloos een hond te bestempelen als gevaarlijk. Desalniettemin, hebben sommige hondenrassen meer potentie om ernstige schade toe te brengen aan een persoon als de hond zou besluiten om aan te vallen. Vandaar, dat deze lijst van de 25 gevaarlijkste en meest agressieve hondenrassen zich focust op het potentieel van een hond dat een serieus letsel kan veroorzaken bij een slachtoffer.

Het is ook belangrijk om te weten dat de meeste honden worden gefokt met de bedoeling om hun baasjes te plezieren. Dus de meeste incidenten met honden komen voort uit onjuiste opleiding en training van hondenbaasjes met kwade bedoelingen.

25. Tosa

Tosa InuDe Tosa, voorheen Tosa inu, is een massieve hond dat 60 kg tot 90 kg kan wegen. Ze kunnen hoogtes bereiken van 60 cm tot 80 cm. Oorspronkelijk gefokt om een vechthond te zijn, wordt dit ras beschouwd als gevaarlijk en is het in sommige landen wettelijk verboden om eigenaar te zijn van dit hondenras.

24. Bandogge

BandoggeDeze ongelooflijk sterke hond is een kruising tussen het ras Amerikaanse pitbull terrier en een Napolitaanse mastiff. Ondanks zijn gespierde look, werd de hond oorspronkelijke niet gefokt om te vechten. Desondanks gebruiken sommigen het als een vechthond.

23. Cane corso

Cane CorsoDe cane corso of cane corso Italiano is een Italiaans hondenras. Het is een goed gespierde hond die 45 kg tot 70 kg kan wegen, en is een afstammeling van de canis pugnax, dat waren honden die door de Romeinen in oorlogvoering gebruikt werden.

22. Bulterriër

BulterriërBekent om hun grote eivormige hoofden, zijn bulterriërs uitzonderlijk sterke honden. Hoewel ze niet bijzonder agressief zijn, is het ras bekend dat ze een sterk jachtinstinct hebben, wat de bulterriër een gevaarlijke hond maakt tegenover kleinere dieren.

21. Pronkrug

PronkrugDe Pronkrug, Rhodesische pronkrug, Rifrug of Leeuwhond is een hondenras afkomstig uit zuidelijk Afrika. Dit ras is oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard. Deze half-getemde jachthond is loyaal en intelligent, maar zeer opstandig voor vreemden.

20. Argentijnse dog

De Argentijnse dog is een grote, witte, gespierde hond die in Argentinië is gefokt voornamelijk voor de grote jacht, met inbegrip van wilde zwijnen en puma’s. Hoewel zeer sterk en atletisch, werd de Argentijnse dog gefokt om niet-agressief tegenover mensen te zijn. Toch is het illegaal om een Argentijnse dog in je bezit te hebben in het Verenigd Koninkrijk volgens de ‘Dangerous Dogs Act 1991’.

19. Boerboel

De Boerboel is een groot mastiff hondenras uit Zuid Afrika, die vooral gefokt werd om een huis of boerderij te bewaken. Deze honden waren vaak de eerste lijn van verdediging tegen roofdieren. Boerboels zijn zeer loyaal maar zeer beschermend voor hun families.

18. Gull dong

De Gull dong (ook bekent als de Pakistaanse buldog) is een kruising van het ras Gull Terr en de Bully Kutta. De gull dong is extreem sterk werd speciaal gefokt als vechthond. Dit hondenras staat er om bekend dat ze zeer agressief en moeilijk controleerbaar zijn.

17. Basenji

De Basenji is een hondenras dat afkomstig is uit Centraal-Afrika. Het is een jachthond, waarmee wild kan worden opgedreven. Ze zijn alert, nieuwsgierig en door een affectie, hoewel ze gereserveerd zijn voor vreemden. Ze zijn een van de minst trainbare van alle soorten hondenrassen.

16. Sint-bernard

De Sint-bernard is een ras dat bekend staat als zeer grote werkhond dat oorspronkelijk afkomstig is van de Zwitserse en Italiaanse Alpen. Oorspronkelijk werden ze gefokt als reddingshond. Het hondenras is legendarisch beroemd en bekend geworden door hun gigantische grootte en van reddingsmissies in de Alpen. Net zoals bij andere grote honden moeten ze goed opgeleid worden om met vreemden en andere honden te kunnen omgaan om agressief en territoriaal gedrag te voorkomen.

15. Amerikaanse buldog

De Amerikaanse buldog komt voort uit de buldoggen die oorspronkelijk in Engeland leefden en werkten. Deze honden waren oorspronkelijk werkhonden die vee bijeen dreven en de eigendommen van de baas beschermden.

14. Deense dog

De Deense dog, ook wel bekend als de Duitse dog, dit ras als huisdier is bekend om zijn enorme omvang. Dit ras is recordhouder als de grootste hond ter wereld met 44 cm hoogte en werd oorspronkelijk gefokt om op wilde zwijnen en herten in Duitsland te jagen.

13. Fila brasileiro

De Fila Brasileiro, ook bekend als de Braziliaanse Mastiff, is een grote hond die in Brazilië is ontwikkeld. Het is een zeer goede speurneus, maar is een agressieve en onstuimige hond. Door zijn omvang, temperament en het potentiële gevaar om agressief uit de hoek te komen is de Braziliaanse mastiff in vele landen verbannen.

12. Dogo canario

De Perro de Presa Canario (ook wel Dogo Canario, Canary Dog of Presa Canaria). Is een grote hond dat oorspronkelijk werd gefokt om te werken met vee. De naam van het ras is Spaans en het betekent ‘Canarische vangst’. De dogo canario vereist vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining. In sommige situaties kan de Presa agressief zijn tegen andere honden en argwanend zijn tegenover vreemden.

11. Akita inu

De Akita is een van de duurste hondenrassen dat oorspronkelijk uit de bergachtige gebieden van Japan afkomstig is. Bekend om zijn twee rassen: Akita Inu (Japanse Akita) en Akita (American Akita). Dit is een sterk, onafhankelijk en dominant ras, ze zijn enorm toegewijd aan familieleden, maar zijn afschrikwekkend voor vreemden door hun territoriaal gedrag.

10. Boxer

Hoewel dit ras van honden geen typisch agressief gedrag vertoont van aard, hebben wij dit hondenras ook aan ons lijstje toegevoegd van de 25 gevaarlijkste en meest agressieve hondenrassen, omdat zij nu en dan al eens betrokken zijn geraakt bij een negatief incident. Oorspronkelijk uit Duitsland kunnen ze groeien van 20 kg tot 30 kg, hun speelse en energieke persoonlijkheden staan lijnrecht tegenover een koppig karakter.

9. Wolf-hondhybride

Zoals de naam het impliceert, is de wolf-hondhybride ook wel beter bekend als de wolfhond een kruising tussen hond en wolf (meestal een grijze wolf). Bijgevolg is de wolf-hondhybride een genetische mengeling van verschillende eigenschappen, wat resulteert in minder voorspelbaar gedrag in vergelijking met de wolf of de hond.

8. Chowchow

Hoewel ze afstandelijk en onafhankelijk lijken, vereist dit ras van honden een stevige portie aandacht van hun eigenaars als ze niet willen dat ze agressief en ziek worden. Oorspronkelijk uit China, kan de Chow Chow 20 kg tot 30 kg wegen ook bekend als de Songshi Quan of de ‘Puffy-Lion Dog’. Deze hond kan erg wantrouwig zijn tegenover vreemden en kan sterk overbeschermend reageren tegenover zijn eigenaars.

7. Dobermann

Bekend om hun alertheid, loyaliteit en intelligentie, wordt dit ras van honden beschouwd als de beste waakhond omdat ze alleen zullen aanvallen wanneer zij worden uitgedaagd of voelen dat hun familie en of hun eigendom in gevaar zijn. Een ras als huisdier die afkomstig is uit Duitsland en in 1890 ontwikkeld werd door Karl Friedrich Louis Doberman, vandaar de naam. Ze kunnen zoveel als 30 kg tot 40 kg wegen. Hoewel ze ooit als waakhonden of politiehonden zijn gebruikt, vertonen ze ook agressief gedrag aan onbekenden en andere honden, hoewel er bijna nooit agressie vertoond wordt naar de hondeneigenaar. Kan dit hondenras door hun agressie, grootte en kracht ook potentieel gevaarlijk zijn.

6. Siberische husky

Siberische huskies worden gebruikt om sleden in de koude noordelijke delen van de wereld te trekken en staan bekend voor hun snelle trekstijl, ze worden ook gebruikt voor sledehondenwedstrijden en voor avontuurlijke trektochten. Ze kunnen echter gevaarlijk zijn voor kleinere dieren door hun sterk roofdierinstinct en zijn bekend om vernietigend te zijn als ze zich vervelen.

5. Alaska-malamute

Een hondenras dat verwant is aan de Siberische Husky, dit ras vereist dagelijkse oefeningen om deze honden gelukkig te houden, anders zullen ze zich vervelen, ongehoorzaam zijn en zullen ze dingen vernietigen. Dit groot huisdier kan groeien van 30 kg tot 45 kg en zijn de perfecte metgezel voor activiteiten zoals fietsen en joggen. Omdat ze bekend staan om hun sterke onafhankelijkheid, kunnen ze moeilijk en ongehoorzaam zijn om te trainen, vaak kunnen ze ook slecht omgaan met kleine dieren en zijn ze onbetrouwbaar als waakhonden.

4. Rottweiler

Rottweilers zijn een sterk ras van honden dat een goed ontwikkelde genetische aanleg heeft om te hoeden en beschikken over sterke bewakingsinstincten. Zoals bij elk hondenras komt potentieel gevaarlijk gedrag in Rottweilers meestal naar boven door onverantwoordelijk gedrag van het hondenbaasje, misbruik, verwaarlozing of gebrek aan socialisatie en training. Niettemin de kracht van de rottweiler is iets wat niet over het hoofd mag gezien worden.

3. Duitse herder

De Duitse herder is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland, ze kunnen wel 30 kg tot 45 kg wegen. Ze staan bekend om hun intelligentie, zelfverzekerdheid, alertheid, waakzaamheid en zijn totaal onbevreesd. De politie maakt daarom graag gebruik van hun dienst als trouwe viervoeter. Voorzichtigheid is echter wel op zijn plaats met herders want zij kunnen overbeschermend zijn tegenover hun familie en hun territorium wanneer zij niet goed opgeleid zijn, wat kan leiden tot onaardige aanvallen.

2. Pitbull

De term ‘pitbull’ staat voor een aantal rassen van de hond de Amerikaanse pit bull terrier, de Staffordshire-bulterriër, de Amerikaanse staffordshireterriër, en de Amerikaanse bulldog. Oorspronkelijk gefokt voor Bull-baiting van stieren en beren werden de meerderheid van hun rassen ook gebruikt voor hondenvechten in verschillende delen van de wereld en wordt beschouwd als de gevaarlijkste hond in Amerika.

1. Kaukasische owcharka

De Kaukasische owcharka, ook bekend als de Kaukasische herder, wordt vooral gefokt om vee te beschermen tegen roofdieren. De typische Kaukasische owcharka is assertief en moedig. Echter, tenzij goed gesocialiseerd en getraind, kan de Kaukasische herder vervelend een onbeheersbaar gedrag vertonen omdat het mensen niet accepteert die het niet kent en een krachtige drang heeft om te verdedigen.

 

23 REACTIES

 1. Goedemiddag,

  Ik heb de ranglijst gelezen en kom tot de conclusie dat nummer 1 het gevaarlijkste is ?
  Als dat nu zo zou zijn , zou ik U WILLEN VRAGEN OM DIE LIJST OMTEDRAAIEN.
  Want U kunt mij niet vertellen dat de dogen op de laagste plaatsen staan ?
  Ik heb zelf een American Akita Inu, gevaarlijk ?????? De hond is zo gevaarlijk als zijn baas !!!
  Natuurlijk is er natuurlijke aanleg .
  Maar als ik kijk naar mijn Akita , kom ik maar tot 1 conclusie……..niet hij reageert agressief , nee hij word vijandig bejegend door de kleine zo genaamde kleine honden.
  Juist die zijn agressief of dat nu uit angst is of wat dan ook, kijk daar eens naar .
  Mijn Akita is inderdaad met zijn 9 maanden behoorlijk indrukwekkend, maar hij is heel sociaal , ook ten opzichte van andere honden , ook al staat de Akita bekend als dominant. Nogmaals een mens moet een hond nemen die bij hem past!!

 2. Een boxer? Een Duitse herder? Een Deense dog? Omdat “ze al eens betrokken raken bij een negatief incident” ??? Dan raad ik deze “auteur, nu ja …” aan om bovenal een Chiwawa op te nemen in deze lijst. Dit laatste hondenras is veelvuldig betrokken bij negatieve incidenten zoals de auteur dit heet.
  Dit is helaas een van de zwakste lijsten ooit, blijkbaar vooral gebaseerd op grootte in plaats van karakter. Wie deze lijst opmaakte kent helaas erg weinig van honden. De auteur heeft het duidelijk niet begrepen op grotere rassen en stelt deze zonder enige wetenschappelijke achtergrond in een negatief daglicht.

 3. Ben het eens met de reacties van Niek en Colle. Ben zelf eigenaar van een Duitse Herder, met een voltooide en succesvol afgesloten training Verkeerszekere Hond en IPO/IGP. Ik kan me geen betrouwbaardere hond dan deze voorstellen. Maar als ik hem uitlaat, doe ik dat altijd aangelijnd. En waarom? Want hij kan perfect loslopen, luistert onvoorwaardelijk en benaderd elke andere hond open en vriendelijk. Maar het zijn juist de mensen die denken dat je een hond er even bij doet, die hun hond los laten lopen en hem niet onder controle hebben. Vervolgens wordt mijn hond aangevallen, hij beantwoordt daarop agressie met agressie en vervolgens heeft mijn herder het dan gedaan “want die agressieve k*therdershond”.
  Ik zeg investeer tijd in je hond, geef hem alle aandacht en leer z’n karakter lezen, wees consequent: “lig” is lig en “blijf” is blijf. Leer je hond respect voor jou te hebben en je hebt nooit problemen.

 4. ‘t eene ras zal meer aanleg hebben dan de ander. Een juiste aanpak in de opvoeding zal een hoop goed doen.
  Een hond word wat je er zelf van maakt.
  Als je niet consequent opvoeden kan neem dan geen hond, dat voorkomt een hoop ellende.

 5. Een hond maakt geen fouten , mensen maken fouten en de hond leert deze fouten , ik heb 3 honden zitten , Siberische husky , Duitse herder en nog een kruising van Duitse herder/dobberman , elk dier heeft zijn eigen karakter en hun eigen gebreken maar elk gebrek dat mijn honden hebben is een gebrek van mij , niet van hun . Jammer dat enkel de grote honden worden gezien als gevaarlijk want elke keer als mijn honden worden gebeten op een hondenweide is het door een hond dat niet groter is als mijn kat , en mijn honden reageren hierop door naar mij toe te komen en het probleem te mijden , dat is opvoeding

 6. Elke pup van welk ras ook word onschuldig geboren…tis net als met kids..begeleid ze goed met zorg en aandacht tot na de pubertijd en het worden fijne honden of kids !!

 7. hoezo een rottweiler gevaarlijk, opvoeding vanaf pup is erg belangrijk.
  je kunt elke hond wel agressief krijgen.
  onze 8 jarige lieverd doet nog geen vlieg kwaad, maar voorbijgangers kijken je na en trekken hun kinderen aan de kant ….
  de kleinste hondjes hebben de grootste mond, maar die krijgen nergens de schuld van of worden in kranten vermeld bij een bijtincident.

 8. Ik ben als kind opgevoed met honden ! Van een herder tot aan een napalitano , ik heb een kruising pitbull Amerikaanse bulldog gehad , nou deze was totaal niet agressief , of gevaarlijk! Hij had zelfs een vriendje een Turkse wolfshond, herders had hij een hekel aan ( vanaf pups af aan al). De kinderen konden veel met hem ( aaien spelen knuffelen ( hij gaf zelf aan waneer hij het niet leuk meer vondt idd om te draaien en zachtjes te grommen , maar hij heeft nog nooit enige vorm van agressie of iets gehad of laten zien ! Ik wordt zo.moe van mensen die een vooroordeel hebben over ‘ gevaarlijke honden ‘ een hond wordt niet vals geboren maar wordt vals gemaakt, ligt aan de opvoeding. Maar ook andere hondenrassen zijn vaak betrokken bij.bijtincidenten waarom altijd dit door honden rassen ( de bulldog achtige?). Helaas is de hond overleden maar ik zou zeker weten weer voor dit hondenras gaan !

 9. Vooraan in uw lijstje geeft u (Auteur) al aan dat vooral grote sterke honden en honden met sterk ontwikkelde kaakspieren het meeste kans op letsel geven.
  Oké dat is juist, maar de meest gevaarlijk factor hierin is de mens, deze fokt dieren met bepaalde eigenschappen en maak hier dan misbruik van. Een lage bijtdrempel en dan een hond tot het uiterst jennen en plagen, tot deze alles wat hem triggert zal gaan bijten of misschien doden wel kan. Het is daarom belangrijk dat we evenwichtige honden fokken met een goed en betrouwbaar karakter die goed te socialiseren zijn.
  Dus een Hond met een afwijkingen niet verder mee fokken.
  En mensen koop een hond van een erkende fokker, die ingeschreven zijn bij de kynologenclubs.
  Dank u voor uw aandacht.

 10. Misschien zou de auteur van dit artikel ergens kunnen vermelden hoe deze lijst tot samenstelling is gekomen. Ik lees nergens een bronvermelding of een verwijzing naar wetenschappelijk uitgevoerde onderzoeken. Met andere woorden beschouw ik deze lijst als een persoonlijke mening van de auteur. Dat mag, maar hij mag het op deze manier niet verkopen als waarheid. DAT IS JUIST GEVAARLIJK!!!

 11. Bijna alle honden op deze lijst staan er waarschijnlijk op van wegen hun kracht, maar ze zijn alles behalve agressief!! Mijn Engelse Cocker Spaniel is gevaarlijker dan deze honden bij wijze van spreken!

 12. Deze site is een echt lacherke
  zeker wanneer je een Deense dog bij de gevaarlijke honden plaatst.
  Elke hond, elke kat, elke mens en elk ander dier is gevaarlijk .

 13. de meest betrouwbare hond vind ik de Duitse dog lief trouw aanhankelijk de beste hond ooit ik heb er verschillende gehad zelfs drie te gelijk nooit of nooit een probleem gehad er zijn meer agressieve mensen dan honden

 14. Ik ben het echt niet eens met geen een ding wat beweert wordt
  want geen een hond is agressief
  het ligt aan de mensen
  die de honden bezitten
  want de mens kan alles agressief krijgen
  je kan je kinderen
  ook eerlijk
  en lief
  en respectvol opvoeden
  maar je kan je kinderen ook asociaal opvoeden en agressief
  dieren kunnen jammer genoeg niet praten helaas
  anders konden ze de baasjes uitleggen wat ze fout doen
  er is ook nog een maar
  dat moet ik ook even melden
  want doorgefokte honden
  die door broodfokkers
  blijven doorgefokt worden
  kunnen dus weer door de mens
  op een of andere manier of agressief
  of een afwijking
  of handicap overhouden
  honden uit bepaalde gebieden waarom ze ook agressief genoemd worden
  zal jullie even uitleggen
  waarom dat zo is mensen nemen honden
  voor vee of wat dan ook
  maar geven alleen eten en verder geen liefde of aandacht
  waardoor het dier dus mensenschuw wordt of worden
  en agressief naar andere honden mensen en dieren
  omdat ze vast zitten aan een ketting
  weinig beweging
  en kan nog wel doorgaan met van alles noemen
  want waarom ik dit zo vertaald heb
  wij zelf hadden een gehandicapt kind
  die ondertussen is overleden in 2007
  en daarvoor een labrador
  en een golden retriever
  hebben aangeschaft
  omdat ze lief en gevoelig zijn
  die waren nog agressiever dan de 3 pitbulls die wij hadden
  die waren juist net andersom
  zo lief en alles goed konden delen
  dat kan ik niet zeggen over de labrador en de golden retriever niet zeggen
  maar kom ik dus later achter dat ze van de broodfokkers vandaan komen
  en de pitbulls die we hadden waren van bekende familieleden
  waar we dus de vader en moeder van de pups goed kennen
  en altijd bij hebben gelogeerd
  en gezeten meegelopen
  je kent het wel
  maar nog nooit een agressieve actie mee heb gemaakt
  dus probeer maar mij uit te leggen dit zijn gevaarlijk of agressie honden
  nee geen een is agressief of wat dan ook het ligt aan de mens

 15. Euh….herken het lijstje niet!!! Heb een Cane Corso, een Duitse dog gehad en allebei zo mega lief, trouw en luisteren fantastisch. Alles staat met een correcte en consequente opvoeding.

 16. Ik heb eens een BAT lezing bijgewoond. Daarin kwam een interessant stukje wetenschap naar boven. Ik begin met te vermelden dat ik een ” poepie” van een Stafford in mijn tuin heb, en zijn hart is zo groot als dat grote lijf van hem, maarrr…..ik weet nu ook dat de fok erop gericht is geweest om de tussenstadia in de emoties eruit te werken. I.p.v. het trapje af te werken en het uitzenden van signalen naar mede aardbewoners, slaan ze een paar tredes over en klappen ze er meteen in. Inderdaad, een walgelijke fout van de mensheid, maar wel iets om rekening mee te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here