25 Bizarre Wereldrecords Die Niemand Wil Verslaan

Hoewel het behoorlijk cool is om een wereldrecordhouder te zijn, zijn er ook wereldrecords die niemand wil verslaan. Van het overleven van de meeste blikseminslagen tot het doorstaan van een pijnlijke schop in het kruis (Serieus, wie wil nu zo een record verslaan?) Dit zijn 25 bizarre wereldrecords die niemand wil verslaan.

25. Langste afstand overleefd in een tornado


Op 12 maart 2006 werd 19-jarige Matt Suter opgeslokt door een tornado toen hij in zijn stacaravan zat nabij Fordland in de Amerikaanse staat Missouri. Suter viel bewusteloos en werd 398 meter verderop wakker in een nabijgelegen veld. Vanwege dit tragisch voorval heeft Suter het record van langste afstand overleefd binnen een tornado.

24. De langste afstand getrokken door een paard terwijl lichaam volledig in brand staat


Alsof het gesleept worden door een paard nog niet gek genoeg was, zet de professionele stuntman Josef Todtling zijn hele lichaam in brand terwijl hij dit uiterst pijnlijke wereldrecord bereikt. De totale afstand die Todtling op deze manier “reisde” was 500 meter. Als je het je mocht afvragen, hij was beschermd met verschillende lagen kleding en verkoelende gels, evenals metalen scheenbenen en elleboogbeschermers.

23. Langste zwaard ingeslikt


De wereldrecordhoudster voor het langste zwaard dat ooit is ingeslikt, is Natasha Veruschka. Haar verbluffende prestatie werd bereikt op 28 februari 2009 (Sword Swallower’s Awareness Day) met een zwaard dat 58 cm lang meet.

22. Langste spuitafstand met melk uit het oog


Dit moet wel een van de gekste wereldrecords ooit zijn, Ilker Yilmaz spoot melk uit zijn oog over een afstand van 279.5 cm. Yilmaz zoog de melk eerst op langs zijn neus om het dan vervolgens uit zijn oog te laten spuiten.

21. Grootste niersteen


Op 18 februari 2004 liet Vilas Ghuge een grote niersteen verwijderen uit zijn linkernier aan het R. G. Stone Urological Research Institute in Mumbai, India. De niersteen was op het breedste punt 13 cm.

20. Langste tijd doorgebracht op een brancard


Toen Tony Collins, een Britse diabeet, op 24 februari 2001 in het Princess Margaret Hospital in Swindon, Engeland aankwam, had hij geen idee van dat hij die dag een nieuw wereldrecord zou neerzetten. Nadat hem werd verteld dat hij even moest wachten op een ziekenhuisbed, werd hij op een brancard in de hal gezet waar hij 77 uur en 30 minuten bleef wachten.

19. De meeste rotaties hangen aan een boormachine


Het wereldrecord voor de meeste rotaties die in een minuut aan een boormachine hangen is, 148. Dit bizar record werd bereikt door Huy Giang op de set van “Guinness World Records” in Madrid, Spanje, op 23 december 2008.

18. Grootste object verwijderd van menselijk schedel


In 1998 werd Michael Hill met een groot mes in het hoofd gestoken en voor dood achtergelaten, maar hij overleefde en liet het 20 cm lange, overlevingsmes uit zijn schedel verwijderen. Het incident gebeurde toen Hill zijn zus bezocht. Hill ging een klop op de deur beantwoorden toen de buurman van zijn zus, Derrick Smith, Hill met een gekarteld mes op in hoofd stak. Er wordt aangenomen dat Smith, Hill verwarde met de echtgenoot van Hill’s zus met wie hij eerder ruzie had gemaakt. Hoewel Hill de aanval overleefde, bleef hij achter met enkele complicaties waaronder geheugenverlies en hersenaanvallen.

17. Meeste wasknijpers binnen een minuut op het gezicht knijpen


Het meest aantal wasknijpers die in 1 minuut op iemand zijn gezicht zijn geknepen is, 51. Dit pijnlijk wereldrecord werd bereikt Silvio Sabba in Pioltello , Italië, op 27 december 2012.

16. Meest gebroken botten in een mensenleven


De populaire Amerikaanse stuntman en pionier van langeafstandssprongen op de motor Evel Knievel, zou tijdens zijn leven 433 botbreuken hebben opgelopen.

15. Meeste voeten en oksels snuiven


Madeline Albrecht is houder van een van de meest interessante wereldrecords. Ze snoof ongeveer aan 5600 voeten en een onbepaald aantal oksels in het Hill Top Research Laboratories in Cincinnati, Ohio, waar ze 15 jaar heeft gewerkt.

14. Meest gezakt tijdens rijexamen


Een oudere Zuid-Koreaanse vrouw, bekend als Grandma Cha Sa-Soon, werd een nationale beroemdheid nadat ze eindelijk haar rijbewijs kreeg tijdens haar 960ste poging. Met 959 niet geslaagde pogingen is ze ook de huidige wereldrecordhoudster voor het meest aantal mislukte rijexamens.

13. Zwaarste auto gebalanceerd op het hoofd


Britse Krachtpatser John Evans hield een Mini auto van 160 kg in evenwicht op zijn hoofd gedurende 33 seconden in The London Studios in London op 24 mei 1999.

12. Meeste blikseminslagen overleefd


De voormalige parkwachter Roy C. Sullivan van het Shenandoah National Park in Virginia ook bekend als de “Human Lightning Conductor” heeft het record van de persoon die het meest is getroffen door bliksem en het ook nog heeft overleeft. Hoeveel keer werd Sullivan getroffen door bliksem? In totaal 7 keer!

11. Hoogste alcoholconcentratie in het bloed


Toen een Poolse man na een auto ongeluk naar het ziekenhuis werd gebracht, waren de artsen geschokt toen ze ontdekten dat de alcoholconcentratie in de man zijn bloed 1.480% was, het hoogste alcoholpromillage gemeten bij een mens.

10. Hardste trap in het kruis


Dit moet wel een van de pijnlijkste wereldrecords zijn die is vastgesteld. De hardste trap in het kruis werd geleverd door de Amerikaanse MMA-vechter Justice Smith en verweerd door gevechtsdeskundige Roy Kirby. De trap had een snelheid van 35.4 kilometer per uur en een kracht van 500 kg.

9. Overreden door meeste voertuigen


Tom Owen is recordhouder in het overreden worden door het meest aantal voertuigen. Negen 3.3 tot 4.41 ton pickup trucks reden in 2009 over de buik van Owen op de set van Lo Show Dei Record in Milaan, Italië. Owen is een bodybuilder die de bijnaam kreeg van “Human Speed Bump” en is erom bekend om voertuigen over zich heen te laten rijden. Tom zijn lichaam is volgens artsen extreem resistent tegen fysieke stress, dankzij zijn grote buikspieren die fungeren als kussens. Echter heeft Owen enkele verwondingen opgelopen tijdens zijn bovenmenselijke prestaties, waaronder gebroken ribben en interne bloedingen.

8. Langste oorhaar


De Indiase kruidenier Radhakant Bajpai is de recordhouder van het langste oorhaar met oorzakjes van meer dan 25 cm (10 in). Bajpai beschouwt zijn lang oorhaar als een symbool van geluk en welvaart en is daarom niet van plan om het te trimmen.

7. Meeste ratelslangen staarten in de mond


De meeste ratelslangen die met hun staarten in iemands mond werden gehouden is 13 en dat is gelukt door de Amerikaan Jackie Bibby. Hij hield de slangen voor 10 seconden in zijn mond voor een live publiek dat zijn vorige record van 11 slangen brak. De 11e ratenslangenbeet koste Bibby zijn been, en bijna zijn leven.

6. Zwaarste gewicht opgetild met menselijke tong


Het wereldrecord voor het zwaarste gewicht dat met een menselijke tong werd opgetild, werd in 2008 door Thomas Blackthorne behaald. Blackthorne kon 12.5 kg optillen met zijn tong, die werd doorboord met een haak die het gewicht vasthield. Blackthorne slaagde erin om de gewichten meer dan 5 seconden vast te houden op de set van El Show Olímpico in Mexico City, Mexico.

5. Langste hikaanval


Wat is de langste hikaanval die je ooit hebt gehad? Is het langer dan de recordhouder van de wereld? Charles Osborne begon in 1922 te hikken terwijl hij een varken woog. Pas in 1990 (68 jaar later!) kon hij stoppen met hikken. Tijdens de eerste decennia hikte Osborne ongeveer 40 keer minuut. Het aantal keer hikken vertraagde in de loop der jaren tot 20 keer hikken per minuut. De hik werd veroorzaakt door een beschadigd bloedvat in de hersenen dat hikaanvallen doet stoppen.

4. Zwaarste persoon


Volgens recente cijfers zijn er naar schatting meer dan 2 miljard mensen die kampen met overgewicht of obesitas wereldwijd. De zwaarste persoon van al deze mensen is een man genaamd Jon Brower Minnoch. Sinds zijn kindertijd was Jon morbide obesitas. Op zijn zwaarste woog hij 635 kg, maar kon zijn gewicht snel naar beneden brengen tot 215 kg, binnen een periode van twee jaar door middel van het volgen van een strikt dieet waar hij per dag amper 1200 calorieën at. Helaas stierf Jon op 10 september 1983 met een overgewicht van 361 kg.

3. Langste auto ongeval vlucht overleeft


De Amerikaanse paramedicus Matt McKnight was ter plaatse bij een ongeval in Pennsylvania toen hij werd geraakt door een auto en een afstand van 35.9 m langs de weg aflegde. Hij leed aan meerdere verwondingen over zijn hele lichaam, maar herstelde volledig en keerde een jaar later terug naar zijn werk.

2. Hoogste duik van een klif


In 2015 dook de Braziliaan die in Zwitserland werd geboren Laso Schaller van een klif onder de Cascada El Salto-watervallen vanop een hoogte van 59 m, hiermee heeft hij een nieuw wereldrecord neergezet voor de hoogste duik van een klif in het water. Na het belanden in het water met een geschatte snelheid van ongeveer 122 kilometer per uur ontwrichtte Schaller zijn heup maar overleefde de sprong.

1. Vreemdste dieet


Als het gaat om bizarre dingen eten zal niemand de Fransman Michel Lolito verslaan. Tijdens zijn leven heeft Lolito 18 fietsen, 15 supermarktkarretjes, 7 televisietoestellen, 6 kandelaars, 2 bedden, een paar ski’s, een computer en zelfs een Cessna vliegtuig opgegeten.