25 Bizarre Records Uit Het Boek Van Guinness World Records

Het zit in de menselijke natuur, we houden ervan om onze grenzen te verleggen. Of het nu gaat om een wereldrecord te breken op de Olympische Spelen of gewoon een persoonlijke uitdaging in onze achtertuin, met elk voorbijgaand jaar worden nieuwe wereldrecords verbroken en wordt de lat steeds hoger gelegd. In deze lijst hebben we niet alleen de snelste of het langste records bij elkaar gezocht uit de boeken van Guinness Book of Records, maar hebben we er ook opgelet dat ze vooral gek en bizar zijn. Hou je klaar, want dit zijn De 25 meest bizarre records uit het boek van Guinness World Records.

25. Grootste elastieken bal

Deze recordbreker, die bestaat uit meer dan 700.000 elastiekjes, werd geassembleerd op de oprit van Joel Waul in Lauderhill, Florida. Het is nu eigendom van Ripley’s Believe it or not.

24. Grootste commercieel verkrijgbare hamburger

Met een gewicht van 164 kg kan je dit gedrocht vinden bij Mallie’s Sports Grill & Bar in Southgate, Michigan voor een flinke $400.

23. Zwaarste voertuig getrokken over 30 meter

Dominee Kevin Fast uit Canada trok een brandweerwagen vooruit met een gewicht van 57.24 ton over de lengte van een baan van 30.48 meter, voor de ogen van miljoenen kijkers op het televisieprogramma “Live with Regis & Kelly” in New York (stad).

22. Grootste schoen

Met de mogelijkheid om meer dan 30 mensen in het leerachtige interieur te passen, is ‘s werelds grootste schoen te vinden in Turkije, met een lengte van 5.5 meter en een hoogte van 1.83 meter.

21. Meeste rietjes in de mond

Simon Elmore van Duitsland brak dit record in 2009 door gedurende 10 seconden 400 rietjes in zijn mond te houden.

20. Meeste lepels op gezicht

Bereikt door Aaron Caissie uit Canada, slaagde hij erin om 17 lepels in een keer op zijn gezicht in evenwicht te brengen.

19. Langste neus

Met 8.8 cm behoort de langste neus ter wereld toe aan Mehmet Özyürek van Turkije die het record brak door het te laten meten op de set van een Italiaanse tv-show in 2010.

18. Grootste collectie navel pluisjes

Een bibliothecaris uit Australië heeft onlangs dit record gebroken met een pluis van 22.1 gram dat hij de afgelopen 26 jaar had verzameld.

17. Meeste betonblokken gebroken met een rauw ei in de hand

Joe Alexander van Duitsland brak 24 betonblokken die in drie stapels van 8 waren gerangschikt, terwijl hij een rauw ei in zijn hand hield waarmee hij de slagen uitdeelde.

16. Jongste persoon die de Mount Everest beklom

De 13-jarige Jordan Romero uit Californië werd meteen het coolste kind op school toen hij het vorige record van 16 jaar dat door Temba Tsheri in Nepal werd gehouden, brak. Hij maakte de klim met zijn vader en aantal lokale Sherpa’s.

15. Langste tijd besteed instant messaging

Gedurende 96 uur lang (4 dagen) zat Norman Perez van Californië achter zijn computer te typen om het eerste record in deze categorie te vestigen. Volgens de regels van Guinness World Records mocht hij elk uur een pauze van vijf minuten nemen.

14. De meeste slakken op het gezicht

In 2007 liet Fin Kehler 43 slakken op zijn gezicht zitten voor een totaal van 10 seconden om het vorige record van 36 slakken te verbreken.

13. Duurst verzekerd haar

Pittsburg Steelers Safety Troy Polamalu, die ook woordvoerder is van Head and Shoulders, verzekerde zijn haar voor het verbluffende bedrag van $1 miljoen.

12. Langste tijd levend begraven

Zdenek Zahradka van de Tsjechische Republiek overleefde het om 10 dagen begraven te liggen onder de grond in een kist zonder voedsel of water met alleen een adempijp die hem met de buitenwereld verbond. Het vorige record was vier dagen.

11. Langste man

Sultan Kosen van Turkije Is maar liefs 2.46 meter lang vanwege een tumor die zijn hypofyse aantast. Als gevolg van een aantal recente operaties aan de universiteit van Virginia is zijn groei gestabiliseerd.

10. Verste oogbol pop

Gemeten op de set van “Guinness World Records: Primetime” in Los Angeles gooide Kim Goodman haar ogen 1.0922 Centimeter verder dan de grenzen van haar oogkassen.

9. Het verst melk spuiten uit het oog

Op 1 september 2004 spoot Ilker Yilmaz in het Armada Hotel in Istanboel Turkije melk uit zijn oog over een afstand van 2.794 meter.

8. Zwaarste gewicht getrokken door oogkassen

Chayne Hultgren uit Australië, ook wel bekend als The Space Cowboy, trok 411.65 kg vooruit met zijn oogleden op de set van een Italiaans tv-programma op 25 april 2009.

7. Langste baard

Tussen het puntje van zijn kin en het einde van zijn baard bereikte Sarwan Singh van Canada een record van 2.33 meter op 11 november 2008.

6. Snelste 100 meter op handen en voeten

Op 18.58 seconden werd dit record gevestigd door Kenichi Ito uit Japan op Guinness World Records Day in 2008.

5. Langste tijd doorgebracht in direct contact met ijs

Wim Hoff van Nederland is bekend geworden als de Iceman als gevolg van zijn waanzinnige vaardigheid om extreem koude temperaturen te kunnen weerstaan voor langere tijd. Op 23 januari 2009 bleef hij gedurende 1 uur en 42 minuten en 22 seconden ondergedompeld in ijs om een record te vestigen in de categorie koude blootstelling.

4. Extreem elastische huid

Vanwege een zeldzame aandoening die bekendstaat als Ehlers-Danlos Syndrome, kan Gary Turner van het Verenigd Koninkrijk zijn extreem elastische huid oprekken tot 15.875 cm.

3. Meeste T-shirts tegelijk gedragen

   Op 24 april 2008 trok Jef Van Dijck met succes 227 t-shirts aan in de stad Brecht, België.

2. Langste vingernagels beide handen

Dit is zo een van die records die enkele decennia kan duren om te worden gebroken, maar Melvin Booth en Lee Redmond maakten het offer en bereikte gecombineerd vingernagellengtes van 9.05 meter en 8.65 meter.

1. Snelste 100 meter hindernissen met zwemvliezenWe weten niet zeker hoeveel mensen hier daadwerkelijk een poging hebben gedaan, maar op 13 september 2008 werd Maren Zonker uit Duitsland de nieuwe wereldrecordhouder met een tijd van 22.35 seconden.